شکستگى ممکن است هر جائى در طول استخوان ران رخ دهد. استخوان ران بلندترین استخوان بدن است و خون زیادى به آن مىرسد. تمام سوانحى که منجر به شکستگى استخوان ران مىشود بایستى بهعنوان یک حالت وخیم در نظر گرفته شود زیرا که در اکثر موارد با خونریزى فراوان همراه است و ممکن است به شوک شدید منجر شود.
این نوع شکستگى غالباً از زمین خوردن و تصادفهاى جادهاى ناشى مىشود. در پیرها ممکن است حتى یک زمین خوردن ساده هم منجر به شکستگى شود. اما در جوانان براى شکسته شدن استخوان ران به نیروى قابل توجهى نیاز است.
شکستگى مفصل ران (شکستگى سر یا قسمت بالائى استخوان ران) معمولاً با ضربدیدگى شدید باسن اشتباه مىشود. اگر اشخاص مسن پس از زمین خوردن از درد ناحیه باسن شکایت داشتند معمولاً باید این احتمال را داد که استخوان ران در قسمت بالا ممکن است شکسته باشد و باید آنها را به بیمارستان رساند.
علل شکستگی لگن در ناحیه اطراف مفصل ران
این شکستگی ها معمولا براثر زمین خوردن و یا ضربه مستقیم به به بالای ران بوجود آمده و ارتباط نزدیکی با پوکی استخوان دارند. استئوپروز یا پوکی استخوان، همه استخوان های بدن را به یک اندازه درگیر و متاًثر نمیکند. استخوان قسمت بالایی ران، ناحیه مچ دست و مهره ها از مناطقی هستند که فرایند پوکی استخوان در آنها بیشتر نمایان میشود و به همین علت در سنین بالا، شکستگی در این مناطق زیاد دیده میشود. شکستگی های اطراف مفصل ران در دو گروه از مردم اتفاق میفتد:
آنهایی که به علت پوکی استخوان، و ضعیف شدن استخوان این ناحیه، بر اثر ضربه های با شدت کم مثل زمین خوردن دچار این شکستگی میشوند.
دسته ای که استخوان محکمی دارند ولی شدت ضربه بقدری زیاد است که موجب شکستگی میشود. مثل شکستگی در افراد جوان بدنبال تصادف اتومبیل یا سقوط از ارتفاع
تشخیص شکستگی لگن در اطراف مفصل ران
تشخیص این شکستگی ها معمولا با استفاده از رادیوگرافی ساده انجام میپذیرد. گاهی اوقات شکستگی های این ناحیه ممکن است بدون جابجایی و یا ناکامل باشند که در این صورت تشخیص آنها در رادیوگرافی ساده امکانپذیر نیست. در این موارد پزشک معالج ممکن است از دیگر روش های تصویربرداری مانند سی تی اسکن یا ام آر آی استفاده کند.
متخصص ستون فقرات در تهران
